Кім Чен Ин. Джерело: росЗМІ

КНДР скасовує закони про економічне співробітництво з Південною Кореєю

У четвер, 8 лютого, Північна Корея скасувала закони про міжкорейське економічне співробітництво, оскільки напруженість у відносинах між двома Кореями посилилася після того, як Північна Корея заявила, що немає сенсу добиватися возз'єднання з Півднем.

Про це повідомляє Yonhap News з посиланням на державні ЗМІ.

За даними джерела, на партійних зборах наприкінці року лідер Північної Кореї Кім Чен Ин визначив міжкорейські зв'язки як відносини між "двома ворожими державами" і пообіцяв "придушити" всю територію Південної Кореї у разі виникнення непередбаченої ситуації.

Рішення про скасування закону про міжкорейське економічне співробітництво, закон про спеціальну зону для міжнародних турів на гору Кимган та правила його застосування, а також угод про міжкорейське економічне співробітництво було прийнято на пленарному засіданні Постійного комітету Кимган. Верховні народні збори відбулися у середу, повідомляє Центральне інформаційне агентство Кореї.

Цей крок було зроблено менш ніж через місяць після того, як Північ вирішила розпустити агентства, що займаються міжкорейськими справами, такі як Національний комітет мирного возз'єднання вітчизни, агентство, що відповідає за національне економічне співробітництво, та агентство, що займається туром на гору Кимган.

Закон про міжкорейське економічне співробітництво, прийнятий у 2005 році, вважається елементарною основою для такого співробітництва, а закон про особливу зону на горі Кимган, прийнятий у 2011 році, містить докладну інформацію про інвестиції в цей район з боку Півдня та закордонних організацій.

Міністерство об'єднання Південної Кореї, яке відповідає за міжкорейські справи, заявило, що скасування законів багато в чому було очікуваним, і попередило, що цей крок призведе до подальшої ізоляції Північної Кореї. Представник міністерства повідомив журналістам, що уряд не має негайного плану реагування, підкресливши, що угоди про міжкорейське економічне співробітництво не втрачають чинності через одностороннє рішення Північної Кореї.

На останньому засіданні парламенту Північ також обговорила питання затвердження генерального плану освоєння земель у районі Мунпхен та питання відкликання та обрання суддів Центрального суду.

Нагадаємо, диктатор Кім Чен Ин із Північної Кореї наказав своїм військовим "дотла знищити" США та Південну Корею, якщо їх спровокують. Він також пообіцяв посилити національну оборону, щоби впоратися з тим, що він назвав безпрецедентною конфронтацією зі США.

Раніше повідомлялось, що Російська Федерація розблокувала частину активів Північної Кореї, які були заморожені через санкції ООН, в обмін на зброю для загарбницької війни проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.02.2024 10:24