Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін зробить ще одну спробу переконати Захід кинути Україну та дозволити її знищити, — ISW

Кремль не припиняє спроб переконати Захід припинити підтримку України, що створить умови для знищення української оборони. Щоправда, під час попередніх таких намагань режиму Путіна перемагали Україна та Захід.

До такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Вони зазначили, що з осені 2023 року російські війська проводили наступальні операції, які мали на меті переконати Захід відмовитися від своїх зобов’язань щодо України, а тривалі дебати США щодо допомоги, ймовірно, переконали Кремль, що його зусилля частково вдалі.

Наслідки затримки військової допомоги створили умови для того, щоби російські сили здобули значніші успіхи на полі бою, ніж ті, яких вони могли досягнути раніше. Російське командування, ймовірно, дійшло до висновку, що можна знищити українську лінію фронту у найближчій або середньостроковій перспективі.

Проте, попри це, українські війська перешкоджали окупантам досягнути значного оперативного прогресу й обмежували райони, де їм вдалося отримати тактичні успіхи.

В ISW зробили висновок, що рішення США відновити допомогу та посилення зусиль Європи з мобілізації підтримки України ознаменували провал спроб Росії переконати Захід прийняти перемогу Москви.

Хід операцій за останні сім місяців, ймовірно, переконав російського диктатора Володимира Путіна, що безперервні наступальні операції дозволять Росії поступово підкорити Україну та знищити українську державність "шматок за шматком". На думку аналітиків, Путін, мабуть, вирішив, що послаблення підтримки Заходом України з часом стане для нього реальною теорією перемоги, тож він продовжить зусилля, щоби переконати Захід здатися та дозволити Росії знищити українську державність.

Також в Інституті вивчення війни припустили, що Путін і російські військові не вірять, що Україна зможе повернути захоплені території. Вони впевнені, що повзуче просування Росії, навіть дорогою ціною, зрештою призведе до її загального успіху.

"Ці російські оцінки спонукатимуть Путіна продовжувати війну в гонитві за остаточною повною перемогою", — підсумували експерти ISW.

Нагадаємо, що, на думку радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, російський диктатор Володимир Путін маскує свої ультимативні вимоги щодо війни в Україні традиційною російською "дипломатією".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2024 07:14