Володимир Путін. Джерело: kremlin

Путін звинуватив Британію в підготовці "українського нападу" на російську АЕС (відео)

Під час виступу у Владивостоці на економічному форумі російський диктатор Володимир Путін заявив про викриття "українських диверсантів", які мали пошкодити лінії електропередач на одній із російських АЕС. Полонені нібито розповіли, що їх інструктували британські спецслужби.

"Чи розуміють вони, з чим грають? Вони намагаються спровокувати нас на помсту українським АЕС? Чи знає британський прем'єр, чим займаються його спецслужби в Україні?" — відреагував очільник Кремля.

Путін також звинуватив Велику Британію в "недооцінці" можливих наслідків своїх дій, які, на його думку, міг контролювати Вашингтон без відома Ріші Сунака.

Російський диктатор не надав жодних доказів своїх звинувачень і не уточнив, про який атомний об'єкт йдеться.

Нагадаємо, раніше Путін неодноразово переконував, що "у війні в Україні винен Захід". Зокрема, диктатор вигадував, що у "західних академіях та училищах готували офіцерський склад націоналістичних батальйонів, поставляли зброю".

Водночас, за словами Путіна, РФ "використовує силу, щоб зупинити війну". За маразматичною версією Путіна, західні країни нібито роблять з України так звану "анти-Росію" ще від XIX століття. Мовляв, Захід прагне "відірвати від Росі" українські території, які, на його хворобливу уяву, є "історично російськими".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2023 15:57