Фото: МВС / ілюстративне

Путінські війська безжально гатять по Херсонщині: є загиблі та поранена дитина

Протягом 23 грудня російські терористи масовано обстрілювали Херсонську область. Також під ворожу атаку потрапив обласний центр.

Про це у Telegram повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, росіяни здійснили 88 обстрілів, випустивши 425 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, ЗУ-23-2, БпЛА та авіації, з них — два ракетних. По місту Херсон ворог випустив 71 снаряд.

"Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області, медичні установи, навчальний заклад та об'єкти критичної інфраструктури у Херсоні", — йдеться у повідомленні чиновника.

Прокудін також повідомив, що через російську агресію чотири людини загинули, ще дев'ять — отримали поранення, із них — одна дитина.

Нічна атака "шахедами": що відомо

Ввечері у суботу, 23 грудня, російські загарбники атакували Україну ударними дронами-камікадзе типу "Шахед". Спершу військові оголошували небезпеку для південних областей, однак через деякий час повітряна тривога розширилася частково на центральні та західні регіони.

Атака продовжилася й вночі у неділю — вже тоді по ворожих БпЛА працювала протиповітряна оборона у межах Хмельницької області. Про це повідомив заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

Близько опівночі він зазначив, що "шахеди" вже на Хмельниччині. Пізніше він додав, що дрони перебувають по Хмельницькому районі, по них працює ППО. Тюрін закликав мешканців залишатися в укриттях.

За даними військових, у ніч проти 24 грудня окупанти атакували територію України 15-ма "шахедами", які були запущені з району Приморсько-Ахтарськ (РФ). Збройним силам вдалося ліквідувати майже усі ударні безпілотники Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше експерт з бойової радіоелектроніки та військовослужбовець ЗСУ Сергій Флеш розповідав про те, що російські загарбники начиняють дрони-камікадзе типу "Шахед" потужнішою бойовою частиною. Вороги вдосконалили ударний безпілотник майже 40 кілограмами термобаричного заряду із трьома підривниками. Цей заряд може "вразити велику територію підстанції чи складів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.12.2023 08:54