Фото: sud.ua

П'ять місяців ухилявся від служби, але отримав 157 тис. грн: депутату з Чернігівщини повідомили про підозру

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) за сприяння Держприкордонслужби повідомили про підозру депутату Семенівської міської ради Чернігівської області. Він був мобілізований після початку російського вторгнення, проте протягом п’яти місяців так і не з’являвся у місці несення служби.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що безпосередній керівник не реагував на відсутність підлеглого військовослужбовця та навпаки — зазначав у документах, що той начебто несе службу у прикордонних нарядах.

При цьому депутат міськради незаконно отримав грошове забезпечення військового на понад 157 тисяч гривень.

Правоохоронці повідомили йому про підозру в ухиленні від військової служби та шахрайстві (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України). Згідно із санкцією статті, чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Наразі вирішується питання щодо обрання фігуранту справи запобіжного заходу.

Щодо начальника депутата, який прикривав його злочинні дії, то матеріали досудового розслідування по цій справі виділені в окреме провадження.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань викрили на Херсонщині посадовців військової служби правопорядку, які вимагали хабарі з військовослужбовців. Зловмисниками виявились два офіцери ВСП — начальник групи та його підлеглий. 

Вони вимагали гроші з військових, які були затримані за адміністративні правопорушення. Аби "забезпечити" ухвалу судом закриття провадження, або застосування мінімального штрафу, військові мали віддячити ділкам грошима. В разі відмови давати хабар, працівники ВСП погрожували оформити документи для отримання максимального покарання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.02.2024 16:33