Фото: ВРУ

Рада підтвердила правильність дій Держаудитслужби під час ревізії Міноборони

Верховна Рада підтвердила правильність та законність дій Державної аудиторської служби під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Міністерства оборони України. Відповідну постанову №10071 "Щодо підтримки оборонно-промислового комплексу України в умовах воєнного стану" парламент ухвалив 21 вересня.

Про це повідомила прес-служба Держаудиту.

"На момент проведення ревізії Держаудитслужба, як виконавчий орган влади, керувалася чинною на той момент ухваленою Кабінетом Міністрів України постановою від 20.03.2023 №335, яка чітко вказувала на незастосування постанови Уряду від 17.03.2021 №309, що передбачала можливість включення прибутку у склад ціни. За відсутності будь-яких інших законодавчих підстав та механізмів, державні аудитори керувалися саме цим законодавчим актом", — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що, ухваливши постанову №10071, Верховна Рада України вказала Кабінету міністрів України на необхідність ухвалення нормативно-правових актів, які б врегулювали правові відносини, що склалися між виконавцями державних договорів (контрактів) та Міноборони та зняла всі маніпуляції та надумані звинувачення в упередженості дій Держаудитслужби.

Нагадаємо, у червні Державна аудиторська служба (ДАСУ) за результатами перевірки Міноборони знайшла порушень на 2,5 мільярда гривень. Такі висновки відомства створили величезні проблеми українській армії та українському бізнесу. Колишній глава Міноборони України Олексій Резніков заявляв, що не згоден з тим фактом, що українські виробники, які співпрацюють з Міноборони, не можуть мати прибуток. На його думку, такий стан справ є абсурдним та створює великі проблеми для армії та самих виробників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.09.2023 11:46