Фото: Telegram-канал Верховної Ради

Рада ухвалила зміни до закону про оборону: про що йдеться

Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про оборону України". Вони спрямовані на удосконалення процедур управління оборонними ресурсами. Реалізація закону не потребує додаткового фінансування з Державного бюджету України.

Про це повідомляється на сайті парламенту. За відповідне рішення проголосували 279 народних обранців.

У пояснювальній записці вказується, що згаданий закон доповнено новим розділом "Управління оборонними ресурсами", в якому зазначено мету управління, питання системи управління оборонними ресурсами та визначено основні засади планування заходів щодо управління оборонними ресурсами.

Крім цього, зміни розширюють повноваження керуючих суб'єктів у галузі оборонних ресурсів із метою забезпечення адекватного рівня обороноздатності держави, створення, розвитку та підтримки необхідних можливостей компонентів оборонних сил з урахуванням досвіду Європейського Союзу та НАТО.

У законі також внесено зміни до основних термінів: "оборонні ресурси" щодо радіочастотного спектра (радіочастотного ресурсу); "програмно-проектний менеджмент", "система управління оборонними ресурсами"; "Управління оборонними ресурсами" та розділ "Управління оборонними ресурсами" в частині обліку таких стадій "життєвого циклу", як утримання та утилізація оборонних ресурсів.

Нагадаємо, 28 червня Верховна Рада ухвалила законопроект щодо виплат та відпусток для військовослужбовців. Відтак, військовим виплачуватимуть щомісячну додаткову винагороду під час дії воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.06.2023 00:17