Фото: armyinform.com.ua

Ракетна загроза з трьох морів: скільки ворожих кораблів готові атакувати Україну

Станом на ранок 18 липня на бойовому чергуванні Російської Федерації перебуває 17 ворожих кораблів. Вони готові до атаки у Чорному, Азовському та Середземному морях.

Про це повідомляють Військово-морські сили ЗС України.

Військові, зокрема, повідомляють про загрозу з наступних напрямків:

  • у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває вісім ворожих кораблів серед яких два носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп шість ракет;
  • в Азовському морі — один ворожий корабель; 
  • у Середземному морі на бойовому чергуванні перебуває до восьми ворожих кораблів серед яких один носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп 16 ракет.

Інфографіка: Військово-морські сили

Також військові наголосили, що за добу, в інтересах РФ, прохід Керч-Єнікальською протокою судна не здійснювали.

"Російська Федерація продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 18 липня 2023 року російські загарбники атакували Україну з південного напрямку шістьома крилатими ракетами "Калібр". Також були залучені 36 ударних дронів типу Shahed. Силами та засобами Повітряних Сил знищено шість "Калібрів", 31 ворожий ударний дрон Shahed-136/131 та один розвідувальний БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 12:26