Фото: СБУ

Ракетний удар по "Охматдиту": влада повідомила про загиблих, серед них — лікарка медзакладу

Російські терористи під час масованого обстрілу столиці 8 липня цинічно влучили по дитячій лікарні "Охматдит". Внаслідок обстрілу загинули двоє людей, серед них — лікарка медзакладу.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Підтверджена загибель двох дорослих в лікарні "Охматдит". Одна з них — лікарка медзакладу", — написав він у Telegram.

За його словами, там триває розбір завалів. Також попередньо відомо, що двоє людей загинули в Дніпровському районі внаслідок падіння уламків на медичний центр. Там також є постраждалі. Пошкоджена будівля медзакладу. Екстрені служби працюють на місці.

Внаслідок масованого обстрілу Києва загальна кількість постраждалих у різних районах столиці збільшилася до 66 людей. До медзакладів міста госпіталізовано 44 особи. Іншим — надали допомогу на місці.

"Місто надає допомогу і постраждалим, і в ліквідації наслідків масованої атаки. Ми також залучаємо соціально відповідальний бізнес для допомоги і в забезпеченні людей та рятувальників водою, і в розселенні киян, чиї домівки постраждали. І в тому, щоб закрити вікна плівкою та фанерою в приміщеннях лікарні "Охматдит", — підкреслив Кличко.

Обстріл Києва 8 липня: що відомо

Під час масованого обстрілу Києва в понеділок, 8 липня, російські окупанти запустили ракети в різні райони столиці України, де лунали вибухи та відбулися влучання в об’єкти громадської інфраструктури.

Серед об’єктів, у які влучили російські терористи під час атаки на столицю — дитяча лікарня "Охматдит". Зараз там тривають рятувальні роботи, люди допомагають розбирати завали.

Окрім того, під час масованого обстрілу Києва російські терористи поцілили по житловому будинку Шевченківського району. За словами міського голови Віталія Кличка, внаслідок удару пошкоджені підʼїзди. Один під'їзд зруйновано. Там відбувається евакуація мешканців.

У Голосіївському та Шевченківському районах столиці були зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК. Також пошкоджені електромережі.

У другій половині дня ворог здійснив повторну атаку на столицю. Падіння уламків зафіксовано у Дніпровському районі столиці. Відбулося часткове руйнування будівлі медичного центру. Відомо про чотирьох загиблих та трьох травмованих. Інформація уточнюється. На місці працюють рятувальники.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на те, що в понеділок, 8 липня, російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. За його словами, Путін і його армія продовжує нести вбивства в Україну та загрожує цілому світу. Рашисти обстріляли різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Ворог випустив понад 40 ракет різних типів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 15:52