Фото: "Голос України"

"Рамштайн-16": Умєров озвучив загальну суму допомоги від партнерів

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що за підсумками засідання у форматі "Рамштайн" Україна отримала допомоги на пів мільярда доларів.

Про це повідомляє "Європейська правда". Україні, за словами Умєрова, потрібно більше систем протиповітряної оборони, важкого озброєння, боєприпасів. 

"Майже на пів мільярда отримали допомоги: це ППО, боєприпаси, підготовка до зими і F-16", — сказав Умєров. 

Міністр наголосив, що зараз важливо забезпечити потреби Збройних сил для проходження зими.

"У нас є зобов’язання і постачання. Із того, що ми бачимо із зобов’язань, то дуже багато того, чого ми не очікували. Є позитивні зобов’язання. Якщо говорити про постачання, то все ми отримуємо вчасно", — сказав він.

Водночас очільник оборонного відомства зауважив, що міністр оборони США Лллойд Остін запевнив, що його країна буде і надалі підтримувати Україну у боротьбі із російським агресором.

"Секретар Остін запевнив, що США продовжать підтримувати Україну стільки скільки буде потрібно, не буде затримок ні до кінця року, ні після", — сказав Умєров.

За його словами, Остін запевнив, що США зможуть надавати підтримку обом країнам: і Ізраїлю, й Україні.

"Росія трохи маніпулює, є сильна пропаганда, але ми отримали відповідь Остіна: на цей і на наступний рік підтримка буде", — заявив Умєров.

Нагадаємо, 11 жовтня у Брюсселі відбулася шістнадцята зустріч союзників України у форматі "Рамштайн", на якій обговорювалися оборонні потреби ЗСУ та нові пакети допомоги. Вперше до засідання Контактної групи з оборони особисто приєднався український гарант Володимир Зеленський. В рамках візиту президент провів низку зустрічей із партнерами, а союзники оголосили про нові пакети військової допомоги.

Президент України Володимир Зеленський на засіданні "Рамштайну" заявив, що Україна повинна стати переможцем у зимовій битві, коли російські загарбники відновлять масовані атаки на об'єкти критичної інфраструктури. Наша держава має для цього відповідні спроможності оборонної промисловості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2023 23:55