Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Рашисти атакували дронами прифронтову зону: у Повітряних силах розповіли, скільки "шахедів" збили

У ніч на суботу, 30 грудня 2023 року, російські окупанти атакували Україну десятьма безпілотниками типу Shahed. П’ять із них збили сили та засоби протиповітряної оборони.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Там уточнили, що російські загарбники проводили свою чергову дронову атаку з кримського мису Чауда, звідки вони часто направляють на Україну "непроханих повітряних гостей".

"П’ять безпілотників збито протиповітряною обороною в межах Миколаївської, Херсонської та Хмельницької областей", — зазначили в Повітряних силах ЗСУ.

Українські військові також наголосили, що основний удар рашисти скерували на прифронтову зону Херсонщини.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Уночі в п'ятницю, 29 грудня, через атаку російських безпілотників типу "Шахед" повітряна тривога охопила столицю та низку областей. Повітряні сили повідомляли про загрозу ворожих ударних БпЛА для Києва. Також була інформація, що дрони в Кіровоградській області рухаються у північно-західному напрямку. Згодом небезпека поширилася на Житомирську та Вінницьку області.

Нагадаємо, раніше начальниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк розповідала, що російські загарбники продовжують обстрілювати прифронтові території на Півдні України. У ніч на суботу, 30 грудня, окупанти знову атакували Херсонську область дронами та завдали артилерійських обстрілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.12.2023 10:18