Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Повітряна тривога через атаку дронів поширилася на столицю й низку областей (мапа)

Вночі у п'ятницю, 29 грудня, через атаку російських безпілотників типу "Шахед" повітряна тривога охопила столицю та низку областей.

Повітряні сили о 00:15 повідомляли про загрозу ворожих ударних БпЛА для Києва. Також була інформація, що ударні БпЛА в Кіровоградській області рухаються у північно-західному напрямку. 

О 00:41 стало відомо про рух ударних БпЛА через північ Київщини у напрямку Житомирської області. О 00:52 стало відомо, що група "шахедів" з Кіровоградщини рухається у напрямку Вінниччини. У областях, де повідомлялося про загрозу дронів, оголошено повітряну тривогу.

Мапа тривог станом на 01:00 має такий вигляд:

мапа тривог

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Зазначимо, що через ворожу атаку по Одесі ввечері 28 грудня уламки дрона влучили у багатоповерхівку, там спалахнула пожежа.

Інші обстріли України

У четвер у Миргороді Полтавської області лунали вибухи. Це сталося під час повітряної тривоги в області. Про наслідки офіційно не повідомлялося.

Також російські терористи о першій половині дня з артилерії вгатили по Запорізькій області. Удар прийшовся по береговій лінії річки Дніпро в селі Біленьке Запорізького району: внаслідок удару є загиблі та поранені.

Додамо, вночі 28 грудня війська країни-агресорки випустили по України іранські ударні безпілотники типу "Шахед". Протиповітряна оборона майже стовідсотково відпрацювала по ворожих цілях: знищили сім ворожих дронів в межах трьох областей.

Нагадаємо, 28 грудня війська держави-терористки вивели у Чорне море на бойове чергування три ракетоносії. Сумарний залп "Калібрів" може сягати 16 ракет. Військові закликали українців не ігнорувати сигнали повітряних тривог, адже існує загроза обстрілу з моря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 01:01