Робота української ППО. Джерело: оперативне командування "Південь"

Рашисти атакували Україну "шахедами" та ракетами: скільки збили Повітряні сили

У ніч на суботу, 3 лютого, російські окупанти атакували Україну 14 ударними БпЛА типу Shahed-136/131 і двома керованими авіаційними ракетами Х-59. Сили оборони знищили дев’ять безпілотників.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що ударні дрони окупанти запускали з Приморсько-Ахтарська (Російська Федерація) та Чауди (окупований Крим), а ракети — з Бєлгородської області Росії.

У Повітряних силах додали, що, як і минулої ночі, значну частину «шахедів» ворог спрямував по об’єктах енергетичної інфраструктури на Дніпропетровщині.

"Мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України знищили дев’ять ворожих БпЛА у межах Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей", — наголосили в Повітряних силах ЗСУ.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що 2 лютого внаслідок нічної ворожої атаки безпілотників одна з підстанцій НЕК "Укренерго" зазнала пошкодження. Без світла залишилася частина Кривого Рогу. Через влучання "шахеда" сталося знеструмлення двох шахт. Внаслідок цього під землею опинилися понад 100 робітників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.02.2024 07:15