Фото: frontnews.eu

Нічна атака "шахедів": частина Кривого Рогу без світла, під землею застрягли шахтарі

Внаслідок нічної ворожої атаки безпілотників одна з підстанцій НЕК "Укренерго" зазнала пошкодження. Без світла лишилася частина Кривого Рогу.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго". Зазначається, що без електропостачання залишилися побутові та промислові споживачі.

"​​В ніч на 2 лютого Росія здійснила новий масований дроновий удар по південних та центральних областях України. На жаль, є пошкодження на одній з підстанцій НЕК "Укренерго". У місті Кривий Ріг знеструмлені побутові та промислові споживачі", — йдеться у повідомленні.

Водночас, за словами голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, у Криворізькому районі знеструмлені понад 40 тисяч абонентів. Лисак зауважив, що оборонці з ПвК "Схід" збили три ворожі дрони у регіоні.

Також посадовець зазначив, що через влучання "Шахеда" сталося знеструмлення двох шахт. Внаслідок цього під землею залишилися понад 100 робітників. Станом на 7:30 частину з них вже підняли на поверхню.

Нагадаємо, ввечері 1 лютого російські загарбники випустили по Україні кілька груп ударних дронів-камікадзе типу "Шахед". Ворожі дрони продовжили атакувати й після опівночі 2 лютого — їх фіксували на Півдні країни. Вибухи лунали у Кропивницькому та Кривому Розі.

Раніше речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат пояснював, що війська країни-агресорки використовують різну кількість ударних безпілотників для атак по Україні, щоб перевірити можливості протиповітряної оборони нашої державиВін зазначив, що наразі ворог не може постійно проводити масовані атаки дронами, як було у новорічну ніч, але намагається тримати у напрузі українську ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.02.2024 08:10