Фото: соцмережі

Українців закликають економити електроенергію: яка причина

Ввечері 29 січня в енергосистемі України був зафіксований високий рівень споживання. Через значне похолодання по всій Україні зростає рівень використання електроенергії. Громадян закликають економити ресурс.

Про це повідомили у прес-службі "Укренерго".

"Споживання електроенергії на вечір знову зростає. Причина — початок робочого тижня та похолодання. Вночі синоптики прогнозують від -3...-8°C, а на півночі та північному сході місцями навіть до -8...-11°C", — йдеться у повідомленні.

За даними "Укренерго",  зростання споживання створює додаткове навантаження на електростанції, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими.

Для того, щоб допомогти енергосистемі працювати в складних умовах, громадян закликають економити. Зокрема, потрібно дотримуватися простих правил раціонального використання електроприладів упродовж дня:

  • вимкнути "зайве" світло в приміщеннях;
  • не вмикати вдома одразу кілька потужних приладів (наприклад, бойлер, пральну машину та праску). А на роботі, в обідню перерву, не вмикати разом чайник та мікрохвильову піч;
  • вимкнути кондиціонери та обігрівачі, якщо температура повітря в приміщенні комфортна.

"Пам’ятайте, що кожен із нас може допомогти працювати енергосистемі збалансовано. Споживайте електроенергію ощадливо!" — додали в прес-службі.

Інфографіка: НЕК "Укренерго"

Інфографіка: НЕК "Укренерго"

Нагадаємо, Україна планує розпочати будівництво чотирьох нових атомних реакторів, щоб компенсувати енергетичні потужності, втрачені через тимчасову окупацію Запорізької АЕС. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, роботи планують розпочати влітку або восени 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.01.2024 20:23