Фото: ua-energy.org

Через негоду в Україні без світла лишилися сотні населених пунктів: де найбільше відключень

Через негоду в Україні станом на ранок понеділка, 8 січня, знеструмлено майже 400 населених пунктів в низці областей.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики України.

Найскладніша ситуація у Дніпропетровській області. Там без електроенергії залишились понад 200 населених пунктів. Зокрема, у Кривому Розі без світла понад 15 тисяч абонентів. Котельні та насосні станції працюють на генераторах. Через обледеніння ліній не працюють трамваї та тролейбуси.

До того ж в Кіровоградській області знеструмлено близько 80 населених пунктів. В Одеській та Миколаївській областях — 58 і 54 населених пунктів відповідно. Майже дев'ять тисяч абонентів через негоду залишилися без світла в Київській області.

"Аварійні бригади працюють. Графіки відключень електроенергії не застосовуються", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Міненергетики заявляли, що графіки відключення світла вже розроблені, але наразі їх не застосовують в жодній із областей. Електроенергії, яку генерують українські електростанції, достатньо для покриття потреб споживачів.

Додамо, міністр енергетики України Герман Галущенко також заявляв, що блекаути в Україні можуть спричинити тільки стихійні лиха. Під час сильних морозів на території нашої країни не прогнозують тривалих відключень електроенергії. Але це не стосується можливостей військового впливу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.01.2024 11:20