Фото: Генштаб ЗСУ

Рашисти атакують позиції ЗСУ майже по всій лінії фронту: у Генштабі розповіли, де найгарячіше

У вівторок, 9 липня, станом на цей час на різних ділянках фронту відбулося 81 бойове зіткнення. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському напрямку. Там відбулася понад 35% від усіх атак. Проте українські захисники стримують натиск окупаційних військ та завдають противнику значних втрат.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Куп’янському напрямку противник чотири рази безуспішно намагався штурмувати позиції ЗСУ біля Берестового та Піщаного.

На Лиманському напрямку ворог дещо активізувався. Рашисти здійснили 12 атак на позиції українців поблизу Греківки, Невського, Макіївки та Тернів. Всі боєзіткнення завершилися без успіху для противника.

На Сіверському напрямку ворог продовжує шукати слабкі місця обороні українських військових. Поблизу Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки рашисти здійснили три атаки. Окупаційні війська отримали жорстку відсіч. 

На Краматорському напрямку загарбники здійснили три безуспішних штурми поблизу Часового Яру, Григорівки та Андріївки. Свої наступальні дії противник підтримував авіацією — завдав ударів некерованими авіаційними ракетами поблизу Часового Яру.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до дев'яти. Ворог атакує біля населених пунктів: Північне (наші захисники відбили п'ять атак, одна атака на даний час триває), Південне та Нью-Йорк (тут відбито дві атаки).

На Покровському напрямку відбулася найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили вже 29 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Тимофіївки, Карлівки, Калинового, Євгенівки, Яснобродівки, Прогресу та Новоселівки Першої. Сили оборони стримують натиск та  відбили 21 атаку противника, вісім боїв ще  тривають. Зусилля ворог концентрує біля Новоолександрівки та Новоселівки Першої. 

На Курахівському напрямку завершились чотири бої поблизу Нейталового, Костянтинівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку триває боєзіткнення неподалік Водяного. П’ять атак противника вже відбито нашими підрозділами. Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування окупантів в глибину території України. Російські терористи застосували на напрямку п’ять керованих авіабомб та били НАРами. 

На Оріхівському напрямку відбито три ворожих штурми біля Малої Токмачки та Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку окупанти скинули на Тягинку та поблизу неї сім КАБів.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 9 липня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 553 410 (+1 220);
  • танків — 8 178 (+7);
  • бойових броньованих машин — 15 704 (+19);
  • артилерійських систем — 15 015 (+49);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 115 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони — 880 (+0);
  • літаків — 361 (+0);
  • гелікоптерів — 326 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 11 922 (+29);
  • крилатих ракет — 2 389 (+36);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 20 212 (+62);
  • спеціальної техніки — 2 516 (+13).

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, Сили оборони частково відновили втрачені позиції у Часовому Яру на Донеччині. Однак російські наступи тривають, особливо активними вони є на цьому напрямку, це стосується різних ділянок фронту на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2024 16:48