Фото ілюстративне. Джерело: meta.ua

Рашисти безрезультатно атакували позиції ЗСУ на трьох ділянках фронту: що відбувається на Таврійському напрямку

Українські військові успішно тримають оборону на Таврійському напрямку. Зокрема, минулої доби Збройні сили України відбили атаки в районі Авдіївки, Мар'їнки Донецької області та Роботиного Запорізької області.

Про це повідомив об'єднаний прес-центр Сил оборони таврійського напрямку.

"За минулу добу ворог завдав 21 авіаційний удар, провів 19 бойових зіткнень, окрім того, здійснив 698 обстрілів, застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію. Залишається високою загроза застосування противником ракетного озброєння та безпілотних літальних апаратів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури", — йдеться в повідомленні.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку сили оборони успішно тримають оборону на зайнятих рубежах, відбили атаки противника в районі Авдіївки Донецької області.

На Мар’їнському напрямку противник вів безрезультатні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де протягом минулої доби здійснив 14 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Водночас на Шахтарському напрямку наші захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, захищають нашу землю від окупантів.

"На Мелітопольському напрямку сили оборони продовжують наступальну операцію. Наші захисники успішно відбили атаки противника в районі населеного пункту Роботине Запорізької області та продовжують закріплятися на зайнятих рубежах", — додали в об’єднаному прес-центрі.

Там також зазначили, що підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку за добу виконали 821 вогневе завдання. Загальні втрати ворога склали 176 осіб (безповоротні — 59, поранені — 117). Знищили 38 одиниць військової техніки противника. Зокрема, один танк, сім ББМ, шість артилерійських систем і мінометів, два РСЗВ, один СПГ, 18 БпЛА, одну одиницю автомобільної техніки та дві одиниці спеціальної техніки. Також знищили чотири склади боєприпасів та два інші важливі об’єкти ворога.

Нагадаємо, що військові Збройних сил України можуть досягнути значущого прориву на південному фронті. Для цього потрібна реалізація декількох умов.

На думку аналітиків Інституту вивчення війни, значний успіх українських військ стане ймовірнішим, якщо російські війська не матимуть необхідних резервів або бойової потужності для утримання оборони на заході Запорізької області, а українські війська збережуть достатню бойову міць, щоби продовжувати наступ після виснаження російської бойової потужності, а також якщо російські оборонні позиції за нинішнім районом бойових дій не так сильно заміновані та не так добре підготовлені, як попередні укріплення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2023 13:37