Фото: konkurent.ua

Рашисти формують штурмові загони на Лимано-Куп’янському напрямку

Речник Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що російські окупанти на Лимано-Куп’янському напрямку формують штурмові загони. Зокрема, противник має намір пробити оборону українських бійців і обстрілює українські позиції з максимальних дистанцій.

Відповідну заяву посадовець зробив в ефірі телемарафону.

"Зараз вони працюють на максимально граничних дистанціях зі своєї артилерії, аби убезпечити свої системи від нашого потужного вогневого ураження, оскільки ми бачили, навіть у порівнянні з Бахмутським напрямком, до чого призводить близькість до фронту. Дуже ефективно вони вражаються нашими підрозділами, виявляються та більше вже ніколи після того не стріляють", — розповів Євлаш.

За його словами, росіяни підготували 12 штурмових рот — чисельність близько 2000 осіб. Євлаш заспокоїв, що загарбники намагаються пробити оборону ЗСУ вже протягом довгого часу і це не мало жодних успіхів.

Коментуючи нинішнє "пригальмування" сил противника на цьому напрямку, речник зазначив, що за минулу добу окупанти не проводили там жодного бойового зіткнення, проте і надалі продовжують інтенсивно застосовувати авіацію проти українських сил. За добу російські війська 14 разів обстрілювати позиції наших захисників, використовуючи штурмовики та гелікоптери. Також було 579 обстрілів.

Нагадаємо, раніше Ілля Євлаш заявляв, що Збройні сили України наразі тримають під своїм контролем трасу Бахмут — Горлівка. Через це в армії країни-агресорки значно ускладнилося пересування особового складу та постачання озброєння на фронт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 19:59