Фото: ТАСС

Рашисти готують нову хвилю мобілізації на окупованому Запоріжжі, — Нацспротив

Так звана окупаційна адміністрація Запорізької області готується до примусової мобілізації місцевих жителів до лав армії Російської Федерації. Колаборанти маніпулюють місцевим населенням, розповсюджуючи пропагандистські наративи.

Про це повідомляє Центр нацспротиву.

"Так, окупанти створили 44 "військово-облікові столи", в яких всі громадяни призовного віку або військовослужбовці запасу будуть поставлені на облік за місцем проживання", — йдеться у повідомленні.

За даними джерела, колаборант Євген Балицький намагається ввести населення в оману та поширює маніпулятивні дані щодо "результативної роботи окупаційної адміністрації над офіційним оформленням та розвитком народного ополчення Запоріжжя".

Нагадаємо, заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький заявив, що принаймні до осені на фронті в країні триватимуть активні бойові дії наступального та оборонного характеру. У середині літа буде проведена оцінка спроможностей Російської Федерації.

Раніше повідомлялось, що російські загарбники розпочали мобілізаційні заходи у захопленому Маріуполі Донецької області. Деяких "бюджетників" уже відправили на медкомісії.

За даними британської розвідки, за останній рік з Росії втекли ще 1,3 млн громадян. Здебільшого це забезпечені молоді освічені люди, які працюють у прибуткових галузях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2023 08:25