Фото: Укрінформ

Рашисти готуються до оборони в Криму, — ГУР

На тимчасово окупованому Кримському півострові російська армія створює оборонне угрупування та готується до оборонних дій. 

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, інфраструктура в Криму підтримується в бойовій готовності. 

"У Криму розміщений потужний сухопутний і авіаційний компонент. Наприклад, це близько 90 бойових літаків, 60 бойових вертольотів. Створено оборонне угруповання, що здійснює заходи із облаштування фортифікаційних споруд, лінії оборони. Вони готуються до оборонних дій на території півострова", — сказав Скібіцький.

Коментуючи спорудження окупантами траншей та окопів на кримських пляжах, представник розвідки України зауважив, що "вони обрали найбільш небезпечні напрямки, де може бути проведена морська десантна операція, і зараз саме там здійснюють підготовку оборонних рубежів".

У ГУР зауважують, що розвідка постійно відстежує все, що пов'язане з діяльністю російських військ у тимчасово окупованому Криму.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов зробив нову заяву про контрнаступ ЗСУ. Він має відбутися в найближчі місяці. За словами Данілова, Україна звільнить всі території, включно з Кримом, Луганською і Донецькою областями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.03.2023 14:24