Фото: росЗМІ

Рашисти намагаються перетворити Маріуполь на військову базу: що про це свідчить

Російські загарбники продовжують нарощувати військову присутність у Маріуполі та навколо міста. Для цього окупанти поповнюють військові бази та прокладають залізницю, яка в перспективі має з'єднувати місто з російським Ростовом-на-Дону. 

Про це повідомляє Маріупольська міська рада у Telegram-каналі.

Зазначається, що до кінця поточного року рашисти мають намір відкрити у Маріуполі філії Нахімовського військово-морського училища. 

"Там планують готувати 560 військових. Будівлю зводять у Приморському районі міста. У ній вже зробили "головне" цитати російського диктатора Путіна", йдеться у повідомленні.

За словами мера Маріуполя Вадима Бойченка, у місті постійно спостерігається переміщення ворожої техніки, що вказує на плани противника зробити з "міста Марії" на Донеччині військову базу.

"Окупанти намагаються перетворити Маріуполь на військову базу. Адже місто залишається важливим логістичним пунктом загарбників. Постійно фіксуємо перекидання техніки, а тепер пришвидшеними темпами зводять військове училище. При цьому місто русифікується, адже так званих "студентів" набиратимуть з просторів Росії", зазначив Бойченко.

Нагадаємо, у середу, 24 січня, минула дев'ята річниця з дня масованого російського обстрілу житлових будинків у мікрорайону "Східний", що в Маріуполі. Того дня загинули та отримали поранення понад сто людей. Січневий обстріл Маріуполя у 2015 році є однією з найбільших трагедій у місті під час російсько-української війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.01.2024 12:43