Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Рашисти масовано вдарили по Дніпру: пошкоджено половий будинок, горить торговий центр, є загиблі та поранені

У Дніпрі вранці 29 грудня під час повітряної тривоги пролунала серія вибухів. Є постраждалі та загиблі місцеві мешканці. 

Про це повідомив мер міста Борис Філатов.

"Є постраждалі та загиблі. Всі місцеві служби повністю напоготові та працюють разом з ДСНС під керівництвом ВЦА", йдеться у дописі міського голови. 

Філатов наголосив, що подробиці ракетного удару коментувати не буде та просить дочекатися на інформацію від керівника ОВА Сергія Лисака.

За інформацією кореспондентів "Суспільного", в Дніпрі є пошкодження пологового будинку, зокрема там вибиті вікна. Також горить один з торговельних центрів міста. 

Влучання у пологовий будинок у Дніпрі підтвердив прем'єр-міністр України Шмигаль. 

Одна секція будівлі медзакладу повністю згоріла. Пожежу вже загасили. Вікна вибиті у всій будівлі. Попередньо, поранених та загиблих у пологовому будинку у Дніпрі немає.

У місті призупинено рух за тролейбусними маршрутами №19, "А", "Б", трамвайним маршрутом №11, а також рух маршрутки №156. Про це повідомили у департаменті транспорту міськради.

Нічний масований обстріл 29 грудня

Рашисти у ніч на п'ятницю масовано атакували Україну ударними дронами-камікадзе та ракетами. Повітряну тривогу оголошували майже по всій країні. Крім Харкова, вибухи лунали у Львові та області, Одесі, на Сумщині, у Черкасах. Зафіксовано приліт, ймовірно, ракети у Конотопі на Сумщині та влучання уламків "шахеда" в Одесі в багатоквартирний будинок.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що російські окупанти завдали масованих ударів по Харкову. Там зафіксовано понад 10 "прильотів". Одна людина загинула, ще вісім місцевих мешканців отримали поранення. До того ж пошкоджено медичну установу, склади, цивільні підприємства. 

Також рашисти атакували ракетами Конотоп Сумської області. Внаслідок обстрілу постраждали троє людей. За даними влади, пошкоджено багатоквартирний будинок.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомляв, що вночі Львівщину атакували понад 10 "шахедів". Унаслідок влучання в обласному центрі виникла пожежа на об’єкті критичної інфраструктури. У Львові зафіксували два прильоти.

У Києві зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури. Є загиблі та постраждалі. Зокрема, є пошкодження житлового будинку у Шевченківському районі. Також сталося загоряння на території гаражів. Крім цього, вибухом пошкоджена будівля станції метро "Лукʼянівська". У Подільському районі сталося загоряння на території складських приміщень. Зафіксовано загоряння житлового багатоповерхового будинку зафіксовано у Святошинському районі. На іншій локації є загоряння припаркованих автомобілів. Пошкоджено житловий будинок у Дарницькому районі. Попередньо, без потерпілих та загоряння.

Нагадаємо, у четвер у Миргороді Полтавської області лунали вибухи. Це сталося під час повітряної тривоги в області. Про наслідки офіційно не повідомлялося.

Також російські терористи о першій половині дня з артилерії вгатили по Запорізькій області. Удар прийшовся по береговій лінії річки Дніпро в селі Біленьке Запорізького району: внаслідок удару є загиблі та поранені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 09:34