Фото: ілюстративне Джерело: ТСН

Масований обстріл Харкова: відомо про загиблого та багато поранених

У п'ятницю, 29 грудня, російські окупанти завдали масованих ударів по Харкову. Внаслідок атаки одна людина загинула.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Внаслідок ударів окупантів по Харкову одна людина загинула, чоловік близько 35 років", — розповів посадовець.

Ще вісім місцевих мешканців отримали поранення. До того ж пошкоджено медичну установу, склади, цивільні підприємства. 

Водночас мер Харкова Ігор Терехов в ефірі телемарафону розповів, що війська країни-агресорки почали атакувати місто о п'ятій ранку і продовжувалися обстріли до 08:00.

"На зараз 22 обстріли, "прильоти" по різних районах Харкова. На жаль, постраждала поліклініка, школа, житлові будинки, відділення "Нової пошти" та виробниче підприємство", — заявив Терехов.

Нічний масований обстріл 29 грудня

Рашисти у ніч на п'ятницю масовано атакували Україну ударними дронами-камікадзе та ракетами. Повітряну тривогу оголошували майже по всій країні. Крім Харкова, вибухи лунали у Львові та області, Одесі, на Сумщині, у Черкасах. Зафіксовано приліт, ймовірно, ракети у Конотопі на Сумщині та влучання уламків "шахеда" в Одесі в багатоквартирний будинок.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомляв, що вночі 29 грудня Львівщину атакували понад 10 "шахедів". Унаслідок влучання в обласному центрі виникла пожежа на об’єкті критичної інфраструктури. У Львові зафіксували два прильоти.

Також рашисти атакували ракетами Конотоп Сумської області. Внаслідок обстрілу постраждали троє людей. За даними влади, пошкоджено багатоквартирний будинок.

Нагадаємо, російські окупанти вранці 29 грудня масовано атакували Україну ракетами. Під прицілом опинилась також столиця — у місті зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури. Також є загиблі та постраждалі. Сталося загоряння на території гаражів. Крім цього, вибухом пошкоджена будівля станції метро "Лукʼянівська".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 09:07