Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Львові "шахеди" влучили в об’єкт інфраструктури: влада повідомила, скільки дронів атакували область

У ніч на п’ятницю, 29 грудня, Львівщину атакували понад 10 "шахедів". Унаслідок влучання в обласному центрі виникла пожежа на об’єкті критичної інфраструктури.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

"За попередньою інформацією понад 10 "шахедів" атакували Львівщину. Маємо загоряння у на обʼєкті критичної інфраструктури у Львові. Тут без деталей. На місці працюють оперативні служби. Інформації про жертв немає. Дякуємо за роботу та захист силам ППО!" — написав він у своєму Telegram-каналі.

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький з третьої години ночі попереджав про небезпеку ударних безпілотників на Львівщині.

"У Яворівському районі працювала ППО. Більше інформації згодом", — вказував він у соціальних мережах.

Так само Повітряні сили ЗСУ повідомляли про рух ударних безпілотників у напрямок Львівської області та, зокрема, про "шахеди" в напрямку Львова.

Своєю чергою Садовий о 04:48 написав про вибух у місті та заявив, що на підльоті до міста ще дві повітряні цілі.

"Маємо інформацію про два прильоти у Львові. Більше інформації чекаємо від оперативних служб. Загроза залишається", — зазначив він о 05:08.

Після відбою він поінформував, що оперативні та комунальні служби виїхали та працюють на місцях, а також попередив про можливу повторну тривогу.

Нічний масований обстріл 29 грудня

Рашисти у ніч на п'ятницю масовано атакували Україну ударними дронами-камікадзе та ракетами. Повітряну тривогу оголошували майже по всій країні. Крім Львова та області, вибухи лунали у Харкові, Черкасах. Зафіксовано приліт, ймовірно, ракети у Конотопі на Сумщині та влучання уламків "шахеда" в Одесі в багатоквартирний будинок.

Харків вночі двічі був під масованим обстрілом. О п'ятій ранку ворог обстрілював місто двома видами ракет — С-300 та Х-22. Повідомлялося про щонайменше вісім прильотів по Київському та Холодногірському районах. У місті виникли проблеми з подачею електрики для транспорту, фахівці працюють над відновленням електропостачання.

Близько сьомої ранку Харків знову опинився під обстрілом. Мер міста Ігор Терехов повідомив про щонайменше чотири прильоти.

В Одесі близько опівночі під час повітряної тривоги уламки російського ударного дрона типу Shahed влучили у житловий будинок. Там спалахнула пожежа. Мері міста Геннадій Труханов показав наслідки обстрілу.

Також рашисти атакували ракетами Конотоп Сумської області. Внаслідок обстрілу постраждали троє людей. За даними влади, пошкоджено багатоквартирний будинок.

Нагадаємо, у четвер у Миргороді Полтавської області лунали вибухи. Це сталося під час повітряної тривоги в області. Про наслідки офіційно не повідомлялося.

Також російські терористи о першій половині дня з артилерії вгатили по Запорізькій області. Удар прийшовся по береговій лінії річки Дніпро в селі Біленьке Запорізького району: внаслідок удару є загиблі та поранені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 07:40