Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Зафіксовано понад 10 ударів: влада повідомила деталі нічного терору Харкова

Російські окупанти у ніч на п'ятницю, 29 грудня, завдали понад десять ударів по Харкову. Рашисти використали два види ракет — С-300 та Х-22. Вибухи лунали в Київському та Холодногірському районах міста.

Про це повідомили начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов і міський голова Харкова Ігор Терехов.

"Окупанти завдали близько десяти ударів по Харкову. Тип озброєння встановлюють експерти. На цю хвилину без постраждалих. Інформація щодо руйнувань встановлюється. Профільні служби працюють на місцях влучань", — написав у Telegram-каналі Синєгубов.

Своєю чергою Терехов о 05:10 повідомив, що Харків перебуває під масованим ракетним обстрілом. У місті пролунали щонайменше шість вибухів.

"Попередньо Харків обстрілювали двома видами ракет — С-300 та Х-22. Відомо про щонайменше вісім прильотів по місту. Попередньо по Київському та Холодногірському районах, але інформація уточнюється. Є певні проблеми з подачею електрики для транспорту, але наші фахівці вже працюють над відновленням електропостачання. Поки ж залучили тролейбуси на автономному ходу", — додав він приблизно через півтори години.

Близько сьомої ранку Харків знову опинився під обстрілом. Мер міста Ігор Терехов повідомив про щонайменше чотири прильоти.

Нічний масований обстріл 29 грудня

Рашисти у ніч на п'ятницю масовано атакували Україну ударними дронами-камікадзе та ракетами. Повітряну тривогу оголошували майже по всій країні. Крім Харкова, вибухи лунали у Львові та області, Одесі, на Сумщині, у Черкасах. Зафіксовано приліт, ймовірно, ракети у Конотопі на Сумщині та влучання уламків "шахеда" в Одесі в багатоквартирний будинок.

В Одесі близько опівночі під час повітряної тривоги уламки російського ударного дрона типу Shahed влучили у житловий будинок. Там спалахнула пожежа. Мері міста Геннадій Труханов показав наслідки обстрілу.

Також рашисти атакували ракетами Конотоп Сумської області. Внаслідок обстрілу постраждали троє людей. За даними влади, пошкоджено багатоквартирний будинок.

Львівщину атакували понад 10 "шахедів". Унаслідок влучання в обласному центрі виникла пожежа на об’єкті критичної інфраструктури.

Нагадаємо, у четвер у Миргороді Полтавської області лунали вибухи. Це сталося під час повітряної тривоги в області. Про наслідки офіційно не повідомлялося.

Також російські терористи о першій половині дня з артилерії вгатили по Запорізькій області. Удар прийшовся по береговій лінії річки Дніпро в селі Біленьке Запорізького району: внаслідок удару є загиблі та поранені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 07:56