Фото: росЗМІ

Рашисти на ТОТ примушували українців віддавати дітей у школи з російською програмою навчання, — Генштаб

Військові Російської Федерації продовжують тероризувати мирне населення тимчасово окупованих територій. У Волновасі та інших населених пунктах цього району на Донеччині з 15 по 30 серпня представниками окупаційних адміністрацій проводилися агітаційні заходи щодо примусового залучення дітей шкільного віку до навчання за програмою РФ та участі батьків у виборах і голосуванні за кандидатів від партії "Єдина Росія"

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Як зазначають у відомстві, до сімей, які відмовилися віддавати дітей до навчальних закладів, навідуються представники районних відділів освіти у супроводі ФСБ РФ з метою проведення профілактичних бесід щодо дотримання норм російського законодавства про обов’язкове отримання середньої освіти. На батьків складено протоколи про неналежне виконання батьківських обов’язків. Повідомляється, що у разі складання трьох таких протоколів вони будуть позбавлені батьківських прав, а дітей передадуть під опіку соціальних служб до дитячих будинків на території РФ. 

Російські обстріли

Протягом минулої доби ворог завдав чотирьох ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Ситуація на фронті

Протягом минулої доби відбулось 45 бойових зіткнень. 

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоселівського Луганської області. 

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Курдюмівки Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Сєверного Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Красногорівки Донецької області. 

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала шість ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та п'ять по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, десять артилерійських засобів на вогневих позиціях, два пункти управління, три склади боєприпасів та одну радіолокаційну станцію противника.

Нагадаємо, 1 вересня у Офісі генерального прокурора розповіли про воєнні злочини окупантів проти українських дітей. Десятки тисяч дітей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, щодня переживають нові спроби "перевиховання" та русифікації. 

Правоохоронці зазначають, що за півтора року внаслідок російської агресії щонайменше 503 дитини загинуло, 1117 було поранено, відомо про понад 19500 примусово переміщених дітей. У кримінальних провадженнях зафіксовано руйнування понад 2700 навчальних та виховних закладів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2023 07:25