Фото: Ірина Рибакова

Рашисти намагаються наступати на трьох напрямках, — Міноборони

У Донецькій області окупанти намагаються проводити наступальні дії на деяких напрямках. Зокрема, йдеться про наступ на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, активні бої тривають за Велику Новосілку на Новопалівському напрямку. Натомість на Запорізькому напрямку в районі Оріхова ворог перебуває в активній обороні.

Ситуація на Сході

На Бахмутському напрямку українські військові ведуть активні дії. Там тривають бої. Подекуди окупанти намагаються перейти у наступ, але безуспішно.

На Куп’янському та Шахтарському напрямках загарбники завдають авіаційні удари, та здійснюють обстріли.

На Авдіївському та Лиманському напрямках росіяни намагаються наступати, але безуспішно.

На Мар’їнському напрямку тривають бої. Українські військові відбили численні атаки ворога в районі міста Мар’їнка, завдавши йому значних втрат.

Нагадаємо, за минулу добу, 7 червня, бійці Третьої штурмової бригади, які дислокуються на Бахмутському напрямку, досягли значних успіхів. Зокрема, воїнам вдалося відкинула ворога з територій обсягом 1,8 км вздовж фронтової лінії та на 1,2 км у глибину фронту. 

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов 7 червня заявляв, що Україна ще не розпочала запланований контрнаступ для повернення території, окупованої Росією. Його початок стане очевидним для всіх.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 17:21