Фото: Третя штурмова бригада

Військові повідомили про успіхи на Бахмутському напрямку: на скільки вдалося відкинути ворога

За минулу добу, 7 червня, бійці Третьої штурмової бригади, які дислокуються на Бахмутському напрямку, досягли значних успіхів. Зокрема, воїнам вдалося відкинула ворога з територій обсягом 1,8 км вздовж фронтової лінії та на 1,2 км у глибину фронту. 

Про це повідомили в прес-службі бригади.

Відомо, що наступальні дії здійснили військові 2-го штурмового батальйону. Унаслідок цього значних втрат зазнали підрозділи 57-ї бригади РФ та загони тюремників "шторм z". Повідомляється, що близько 30 російських вояків загинули, ще 40 отримали поранення.

"Також ліквідовано склади з російським БК, техніку, зокрема ББМ, танки та артилерію противника. Так, сили ворога майже повністю відкинуто за канал, де ще нещодавно були розташовані позиції окупантів", — розповіли військові.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Вдень 7 червня заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що українські військові на Бахмутському напрямку перейшли з оборони в наступ та мають значне просування на низці ділянок. 

"На Бахмутському напрямку наші війська перейшли з оборони в наступ. За добу, що минула, маємо просування на різних ділянках Бахмутського напрямку від 200 до 1100 метрів. Ворог на цьому напрямку перейшов до оборони, намагаючись утримати займані позиції. Наразі ворог стягує свої резерви на цей напрямок з глибини для захисту", — заявляла вона.

За словами Маляр, найманці ПВК "Вагнера" залишаються подекуди у тилових підрозділах.  Але основний тягар бойових дій з російського боку наразі несе регулярна армія РФ, зокрема десантно-штурмові підрозділи.

Таку ж інформацію повідомляв командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський. За його словами, на Бахмутському напрямку Сили оборони України продовжують подальший рух на флангах, ворог втрачає позиції.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 6 червня під час прес-конференції заявив, що у Бахмуті Збройні сили України ліквідували 21 тисячу "вагнерівців", ще 60 тисяч бойовиків отримали поранення.

Додамо, українські захисники показали бойову роботу на Бахмутському напрямкуУ ході наступу бійці зайняли російські позиції та просунулися вперед. На оприлюднених кадрах демонструється штурм російських позицій на бронетехніці та тіла окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 14:17