Фото: Telegram-канал Івана Федорова

Рашисти перетворили курортні селища Азовського узбережжя на військові бази, — Федоров

Російські загарбники перетворили курортні селища Азовського узбережжя на військові бази. Там вони влаштували місця концентрації особового складу й техніки.

Про це повідомив мер окупованого Мелітополя Запорізької області Іван Федоров.

"Говорити про те, що ворог почав бігти з нашої території, ще рано. Це на сьогодні не відповідає дійсності. Навпаки, ми бачимо що на території тимчасово окупованої Мелітопольщини є дві надпотужних концентрації рашистських військових: одна з них базується на узбережжі Азовського моря — в селищі Кирилівка, а інша — в Приморському посаді"— повідомив Федоров.

Посадовець розповів, що у курортній Кирилівці захоплено близько 250 баз відпочинку та готелів, частину з них ворог розікрав, а в іншій частині, яка більш комфортабельна — живуть окупанти. У Приморському посаді місця відпочинку використовують для перекидання вантажів та озброєння.

"При цьому окупанти цинічно анонсують підготовку до курортного сезону.  Що ж, завдяки ЗСУ загарбникам дійсно буде гаряче цим літом. Та і в Азовському морі багато хто з них купатиметься. Але є нюанс", — повідомив Федоров.

Зазначимо, що у тимчасово окупованій Кирилівці Запорізької області більшу частину нерухомості російська влада забрала під власні потреби. Підприємці, які намагалися загравати з рашистами, сподіваючись зберегти бізнес, опинилися серед перших у списках "націоналізації" нерухомості.

Нагадаємо, днями міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомляв, що російські окупанти у селах між Токмаком і Василівкою Запорізької області гучномовцями закликають людей евакуюватися. За його словами, окупантам на Запорізькому напрямку "все тривожніше".

Відомо, що росіяни у Запорізькій області панічно укріплюють свої позиції. Зокрема, ворог активно риє окопи та встановлює "зуби дракона".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2023 03:16