Фото ілюстративне. Джерело: Центр національного спротиву

Рашисти почали призов українців на окупованих територіях — Нацспротив

На тимчасово окупованих територіях України Москва розпочала призов до російської армії. Триватиме призовна кампанія до 31 грудня.

Як повідомляє прес-служба Центру національного спротиву, за планами російського диктатора Володимира Путіна до лав окупаційної армії мають долучитися щонайменше 150 тисяч новобранців.

У Нацспротиві наголошують, що значна частка призовників припадає на захоплені росіянами Донеччину, Луганщину, Запоріжжя, Херсонщину та анексований Крим.

"Вперше призов до окупаційної російської армії відбувся торік восени. Тоді, як і зараз, новобранцям обіцяли що їх служба не буде пов’язана з участю у так званій "СВО". Втім, як показала практика, більшість строковиків були змушені підписати контракти із міністерством оборони держави-агресора і продовжувати воювати на своїй рідній землі проти України", — зазначили у Нацспротиві.

Водночас на окупованих українських територіях росіяни здійснюють підготовку до мобілізації українців. Так, місцеві окупаційні адміністрації вимагають від бізнесу поставити на облік у фейкові військкомати всіх працівників.

"Така стратегія Москви є грубим порушенням міжнародного права та Женевських конвенцій, які забороняють примусове залучення населення окупованих територій до армії окупанта. Закликаємо уникати ризиків бути призваним до армії ворога, щоб надалі не стати жертвою цинічної російської стратегії, яка використовує українців як "гарматне м’ясо" у своїй агресивній війні", — йдеться у повідомленні Нацспротиву.

Нагадаємо, раніше у Нацспротиві повідомляли, що на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники досі не можуть подолати кадровий голод. Місцеві мешканці не бажають співпрацювати з рашистами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.10.2024 02:29