Фото: Донецька обласна прокуратура

Рашисти поранили п'ятьох людей внаслідок ракетного обстрілу Донеччини (фото)

У ніч на 3 березня російські терористи здійснили ракетну атаку на Мирноград і Покровськ Донецької області. Внаслідок ворожих ударів поранення отримали п’ятеро людей.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

У відомстві зазначили, що здійснили фіксацію наслідків ракетних атак РФ на Мирноград і Покровськ. По Мирнограду окупанти випустили чотири ракети, попередньо — С-300. Під приціл окупантів потрапив мікрорайон зі щільною житловою забудовою.

"В результаті влучання засобів ураження по багатоквартирних будинках тілесних ушкоджень у своїх оселях зазнали троє мирних громадян — двоє жінок 33 і 50 років, а також 37-річний чоловік. Постраждалих доставлено до лікарні, де у них діагностовані мінно-вибухові травми, забої та поранення тіла. Наразі потерпілим надається кваліфікована медична допомога", — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі також повідомили, що серед пошкоджених об’єктів — щонайменше 12 багатоповерхових та 13 приватних будинків, навчальні заклади, магазин, автобус.

Наслідки обстрілу Покровська 3 березня

Наслідки обстрілу Донеччини 3 березня

Наслідки обстрілу Донеччини 3 березня

Наслідки обстрілу Донеччини 3 березня

Наслідки обстрілу Донеччини 3 березня

Наслідки обстрілу Донеччини 3 березня

Наслідки обстрілу Донеччини 3 березня

Фото: Донецька обласна прокуратура

Обстріл Покровська

Також о 06:30, росіяни вдарили ракетою "Іскандер-М" по місту Покровську, де в епіцентрі вибухів опинились житлові будинки. Двоє жінок 24 та 52 років отримали осколкові поранення. Окрім багатоквартирних будинків, пошкоджено автомобілі й газову магістраль.

Обстріли України 2 березня

За даними Генштабу, 2 березня ворог завдав одного ракетного та 50 авіаційних ударів, здійснив 112 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Свеса Сумської області; Берестове Харківської області; Північне, Терни, Нью-Йорк, Георгіївка, Водяне, Урожайне, Богоявленка та Старомайорське Донецької області; Вербове, Мала Токмачка та Роботине Запорізької області.

Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Нагадаємо, раніше Інститут вивчення війни писав про те, що Росія, можливо, активізує зусилля щодо закупівлі балістичних ракет з-за кордону, оскільки в деяких умовах ці ракети виявляються більш ефективними для ураження цілей в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.03.2024 12:42