Фото: "Енергоатом"

Окупанти посилили тиск на працівників Запорізької АЕС: деталі від розвідки

Російські окупанти продовжують чинити тиск на працівників окупованої Запорізької атомної електростанції, що в Енергодарі, й змушують робити доноси на своїх колег. До того ж вони вимагають від співробітників станції отримати російські паспорти й підписати контракти з "Росатомом".

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Вказується, що, згідно з вимогами загарбників, кілька сотень українських працівників ЗАЕС повинні отримати російські документи та підписати контракти до 31 грудня 2023 року.

Щоб примусити українських фахівців отримувати паспорти РФ, окупанти чинять на них психологічний тиск, вибірково без попереджень  позбавляють доступу до робочих місць, анулюючи їхні перепустки.

"Серед українських працівників, які відмовляються від підписання контрактів з "Росатомом" та паспортів держави-агресора, російські спецслужби намагаються посіяти недовіру один до одного, створюючи умови для  анонімних доносів, зокрема через спеціально створені телеграм-боти", — вказали у розвідці.

Водночас, зазначають у ГУР, серед завезених на Запорізьку атомну електростанцію російських енергетиків зростає невдоволення через невиконані обіцянки щодо термінів відряджень на окуповану українську атомну електростанцію.

"Замість двох місяців Москва наказує їм працювати по пів року й довше, оскільки на росії  важко знайти охочих кваліфікованих фахівців їм на заміну", — додають розвідники.

Окупація ЗАЕС: що відомо

Російські окупанти захопили Запорізьку АЕС у березні 2022 року. Промисловий майданчик станції зазнає періодичних обстрілів. Також окупанти цілеспрямовано перетворюють АЕС на військову базу, мінуючи все навколо.

На АЕС постійно присутні представники корпорації "Росатом". Їм бракує персоналу, оскільки українські працівники станції здебільшого відмовляються співпрацювати з окупантами.

Нагадаємо, раніше міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що російська окупаційна "влада" погрожує до кінця грудня вигнати співробітників Запорізької атомної електростанції. Йдеться про персонал, який відмовився співпрацювати з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 01:30