Фото: Telegram-канал Олега Синєгубова

Рашисти посилили удари по Харкову: влада розповіла про ситуацію у регіоні

Російські окупанти останнім часом посилили удари по Харкову та області. Внаслідок обстрілів є жертви та перебої в електропостачанні.

Про це розповів очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

"Ворог фактично почав активізовувати свої удари по місту Харків. Вчора вдень вдарив ракетами С-300 по житловій забудові. Крім того, пошкоджена цивільна інфраструктура. На щастя, постраждалих тоді не було. Вночі ворог вдарив ракетами С-300 по спальному району у Шевченківському районі, де загинуло 6 людей, а 11 отримали поранення. Ворог демонструє комбіновану манеру атак. Спочатку перші йдуть атаки. Після того вже йде наступна хвиля, щоб максимально уразити підрозділи ДСНС, швидкої та поліції, які виїжджають на місце, щоб фіксувати відповідні злочини", — розповів Синєгубов.

За словами посадовця, лише за минулу добу під ворожим вогнем на півночі Харківщини опинилися 15 населених пунктів.

"Ворог активізував свої удари по населеному пункту Борова. Це Ізюмський район. Лише пів години тому прилетіло у центр населеного пункту. Щодо постраждалих, то інформація ще уточнюється. Однак, є інформація про руйнування критичної інфраструктури", — додав Синєгубов.

Очільник ОВА також зауважив, що у Харкові тривають відключення світла. До того ж були дві аварійні ситуації на внутрішніх мережах, що було пов’язано з їх перевантаженням.

"Наразі в нас діють відключення для мешканців Харкова із 5 ранку до 23 години. В середньому маємо вийти на 7 годин відключення. 3 23 години до 5 години ранку ми намагаємося подавати електроенергію до всіх мешканців Харкова", — додав очільник ОВА.

Нагадаємо, 6 квітня в Харкові запровадили графіки відключення світла. Енергетики закликають місцевих мешканців знизити споживання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.04.2024 15:30