Фото ілюстративне. Джерело: Міненерго

У Харкові діють графіки відключення світла: енергетики звернулися до мешканців

У суботу, 6 квітня, в Харкові запровадили графіки відключення світла. Енергетики закликають місцевих мешканців знизити споживання.

Про це повідомили Міненерго та "Харківобленерго".

Енергетики розповіли, що в Харківській області діють погодинні графіки відключень світла. Через обмеження знеструмлено 300 тисяч абонентів. При цьому дефіциту електроенергії в енергосистемі немає.

Своєю чергою, у "Харківобленерго" попросили мешканців Харкова за можливості зменшити енергоспоживання. Якщо світла довго не було, то після появи потрібно утриматися від увімкнення одразу всіх електроприладів.

"Унаслідок перевантаження можуть відключатися автоматичні вимикачі у вашому домоволодінні, що призводить до знеструмлення осель і необґрунтованих звернень щодо відновлення електропостачання", — йдеться у повідомленні.

Енергетики закликали споживати електрику зважено та пам'ятати, що збільшення дефіциту електроенергії призводить до нових і триваліших відключень.

"Допоможіть енергетикам у цей непростий час втримати баланс в енергосистемі, а також не забувайте про тих, хто в ці години досі без електрики. Від відповідальності кожного з нас зараз залежить, чи з'явиться у них світло найближчим часом", — підсумували в "Харківобленерго".

Опалювальний сезон в Україні завершився, його вдалося пройти без відключень світла. Проте в березні Росія відновила удари по енергетиці. Після масованих атак були перебої зі світлом у декількох областях, найважча ситуація була у Харкові та області. Там досі частково діють відключення світла. Як відомо, в регіоні серйозно пошкодили Зміївську ТЕС.

Нагадаємо, декілька днів тому заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук зазначала, що зараз графіки відключення світла по всій Україні запроваджувати не планується. Проте все залежить від подальших атак ворога на енергетичну інфраструктуру держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.04.2024 13:19