Фото: Людмила Денісова / Facebook

Рашисти прискорюють паспортизацію українців на окупованих територіях, — Генштаб

Російська федерація продовжує насаджувати так звану "паспортизацію" громадянам України. Особливо активізувалась діяльність з прискорення видачі російських паспортів на тимчасово окупованих територіях Донецької області.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що в окремих населених пунктах Каховського району Херсонської області, російські окупанти змушують людей перереєстровувати транспортні засоби за російськими нормативно-правовими актами, для чого власникам потрібно мати російські паспорти. 
Відомо, що відділи міграційної служби РФ працюють без вихідних. Пріоритет мають державні службовці та військовослужбовці першого армійського корпусу. 

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу, що минула, завдала три удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. 
Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів, а також радіолокаційну станцію та станцію радіоелектронної боротьби.

Атаки ворога

Протягом 13 квітня противник завдав 19 авіаційних  ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, є постраждалі серед цивільного населення. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

Противник не відмовляється від своїх планів щодо окупації нашої території, не зважаючи на значні втрати. Продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку. Протягом минулої доби, завдяки злагодженості дій підрозділів сил оборони та героїзму наших воїнів, було відбито 49 атак противника.

Нагадаємо, у Сполучених штатах Америки прогнозують, що війна між Україною та Росією триватиме до 2024 року. Цього року мирних переговорів очікувати не варто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.04.2023 07:23