Фото: Facebook Івана Федорова

Рашисти у Мелітополі змінили тактику під час викрадення людей: як тепер здійснюють терор

Російські загарбники в окупованому Мелітополі Запорізької області продовжують забирати у полон людей. Вони почали робити це вночі, щоби залякати населення.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров. За його словами, у місті посилюється тиск, терор та пошук диверсантів, а викрадення людей стало регулярним. Утім, в останні дні росіяни змінили тактику.

"Раніше вони приходили, швидко забирали людину, потім робили якісь обшуки — і виходили. Зараз же ворог приходить вночі, будить, наприклад, весь багатоповерховий будинок, щоб усі бачили, що відбувається, — і залякує у такий спосіб. Потім забирає людину, виводячи її в наручниках та з мішком на голові, потім закінчують обшуки", — розповідає мер.

Федоров закликав мелітопольців за можливості рідше виходити з дому, бо на вулицях на них чекає небезпека.

"У людей немає води, немає доступу до медичної допомоги без російського паспорта. Зараз проїхати до Азовського узбережжя неможливо, а російські гелікоптери ще й дуже низько літають над пляжами", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Федоров повідомляв, що російські загарбники почали мінувати критичну інфраструктуру на території тимчасово окупованої Запорізької області. Зокрема, вони зробили небезпечним для користування водогін у Мелітополі, а також електричні мережі.

Також окупанти продовжують посилювати протистояння спротиву українців на окупованих територіях. Один з елементів, який вони додали до фільтрації, обшуків, викрадення людей, — зробили Telegram-бот в якому намагаються купити інформацію про спротив.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.07.2023 01:23