Ремонт електромереж на Дніпропетровщині. Джерело: "Укренерго"

Рашисти вчора провели одну з наймасованіших атак за рік по українських енергооб’єктах, — "Укренерго"

Енергетики повертають енергопостачання споживачам на Дніпропетровщині. У ніч на 3 лютого його перервала одна з наймасованіших атак російських дронів за рік по високовольтних енергетичних об’єктах.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Відновлювальні роботи були непростими: оскільки після атак знижується надійність живлення пошкодженого енерговузла, ремонтним бригадам довелося протягом дня двічі повертати світло споживачам у регіоні. Зараз роботи як у магістральних, так і в розподільчих мережах ще тривають, але енергоживлення вже відновлено", — йдеться в повідомленні.

Енергетикам вдалося значно мінімізувати наслідки дронових атак, навіть у конкретному енерговузлі, завдяки підготовці до всіх можливих сценаріїв влітку. Фактично, це перші відключення після повітряних атак від початку опалювального сезону, який ми пройшли на дві третини.

В "Укренерго" наголосили, що вчорашня атака на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу — вже третя за тиждень і одна з найбільш масованих за рік.

"Це нагадування про те, що ворог ніколи не полишав спроб відновити енергетичний терор, який розпочався ще 2022 року. Завдання росіян зрозуміле — терор проти мирних громадян, створення проблем для індустрії й економіки. Енергетики та Сили оборони роблять усе, що від них залежить. Але війна триває. Наше головне прохання до всіх — памʼятати про небезпеку, бути готовими", — підсумували в "Укренерго".

Нагадаємо, раніше заступник керівника Міненерго Ярослав Демченков розповів, що в Міністерстві енергетики України фіксують зосередження російських обстрілів і ударів по енергоінфраструктурі. Йдеться насамперед про прифронтові райони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.02.2024 12:20