Фото ілюстративне. Джерело: Міненерго

Куди найбільше спрямовують удари рашисти, обстрілюючи Україну: пояснення Міненерго

У Міністерстві енергетики України фіксують зосередження російських обстрілів і ударів по енергоінфраструктурі. Йдеться насамперед про прифронтові райони.

Про це повідомив заступник керівника Міненерго Ярослав Демченков в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"У цей опалювальний сезон, звісно, ми всі бачимо, що не відбувалося таких масових обстрілів енергоінфраструктури. Ворог зосередився переважно на прифронтових регіонах", — зазначив він.

За його словами, в таких районах знищуються й об'єкти генерації, й розподілу. Відбулися також влучання у вугільні шахти, в систему газопостачання.

Демченков додав, що проводяться роботи для оцінки наслідків ворожих атак і економічних збитків, зокрема, для енергетичних компаній.

У Міненерго створили спеціальну робочу групу, щоби "максимально швидко задовольнити потреби компаній в енергообладнанні".

Також Демченков відзначив посилення підготовки до усунення наслідків атак противника по енергооб'єктах і висловися про отриманий Україною досвід через масовані російські удари під час минулого опалювального сезону.

Нагадаємо, 3 лютого під час вечірнього відеозвернення президент Володимир Зеленський акцентував на проблемах в енергетиці після ворожих обстрілів. Він повідомив, що зараз тривають відновлювальні роботи в деяких регіонах нашої держави, де через російські удари відбувалися відключення електрики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.02.2024 09:12