Фото: Харківська ОДА

Рашисти вдарили авіабомбами по Куп'янську: є загиблі та поранені, під завалами ще люди

У середу, 28 лютого, російські війська завдали удару керованими авіабомбами по місту Купʼянськ Харківської області. Внаслідок удару двоє осіб загинуло, одна людина дістала поранення. Під завалами будівлі можуть перебувати люди.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram-каналі.

"Зафіксоване влучання в центральній частині міста. Унаслідок ворожого обстрілу загинули 59-річний та 39-річний чоловіки, одна жінка поранена. Імовірно, під завалами ще є люди", написав він о 14:34. 

Синєгубов зазначив, що внаслідок удару КАБами пошкоджені житлові будинки, цивільна інфраструктура. 

"Профільні служби працюють на місці", проінформував посадовець.

Пізніше Національна поліція опублікувала уточнення щодо жертв удару по Куп'янську. 

"Пошкоджено приміщення кафе. Поранення отримала 31-річна жінка, її 39-річний брат загинув. Під завалами опинився 58-річний пастир. Він отримав несумісні з життям травми",  йдеться у повідомленні поліції. Також уточнюється, що один з ударів був зафіксований у церкву. 

 росіяни скинули авіабомби на куп'янськ 28 лютого

росіяни скинули авіабомби на куп'янськ 28 лютого

Фото: Харківська ОВА 

Цього ж дня росіяни обстріляли село Плоске Великобурлуцької громади. Інформація про руйнування та постраждалих уточнюється.

Додамо, що 9 лютого 2024 року близько 14:00 окупанти здійснили авіаційний удар по території Сумського району з Російської Федерації. За попередніми даними, ворог скинув сім авіаційних бомб типу "КАБ" на Юнаківську, Хотінську та Миколаївську громади.

У результаті атаки відомо про трьох загиблих мирних мешканців, іще одна жінка може перебувати під завалами. Також поранення отримали чотири людини. Пошкоджено приватні житлові будинки, територію фермерського господарства, складське приміщення.

Нагадаємо, 22 лютого російські окупанти атакували місто Курахове на Донеччині з використанням КАБ-250. Ворожий удар припав на одне з підприємств. Дев’ятеро працівників зазнали поранень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.02.2024 14:59