Фото: ТАСС

Рашисти відмовляються воювати на одному із напрямків: Генштаб озвучив причину

Російська армія втрачає свою ефективність та зазнає втрат на полі бою. Через це окупанти масово відмовляються воювати проти України.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

"На тлі успішних бойових дій Сил оборони України та через значні втрати противника в живій силі, в підрозділах російських окупаційних військ збільшилась кількість відмов від участі у бойових діях", — йдеться в повідомленні.

Зокрема, в районі населеного пункту Розівка Запорізької області близько 20 російських військових відмовились виконувати бойові завдання на передових позиціях. Після цього їх взято під варту та переміщено до будівлі Розівського районного суду.

Деградують і не мають резервів: в ISW спрогнозували майбутнє рашистів на Півдні України

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російській армії не вистачає боєздатних резервів. Особливо обмеженими є підрозділи, які дислокуються на Півдні України, хоча офіційно росіяни повідомляють про значну ефективність дій своїх військових. Мобілізовані росіяни, які перебувають на передовій у Запорізькій області, від жовтня 2022 року не мають ротацій, оскільки їх нема ким замінити. Водночас відмова від проведення будь-якої ротації може призвести швидкої деградації окупантів, що обороняються від українських контрнаступів на півдні України.

Також аналітики наголошують на тому, що Кремль вдається до завищення втрат української техніки, показуючи ефективність російських операцій. Натомість російські "воєнкори" повідомляють, що пілоти армії РФ завдають ударів по вже знищеній українській техніці, створюючи картинку успіхів.

Втрати росіян: останні дані

За інформацією Генштабу, станом на 7 липня втрати окупантів становлять 232 810 осіб. Також ворог на українській землі втратив 4070 танків, 315 літаків, 4330 артсистем тощо.

За даними командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського, лише за минулу добу втрати росіян на Таврійському напрямку вбитими та пораненими склали майже дві роти. Сили оборони виконали 1247 вогневих завдань. Вдалось знищити 28 одиниць військової техніки противника.

Водночас Міноборони повідомило ввечері 7 липня, що ЗСУ просунулися на Бахмутському напрямку, й окупанти в самому Бахмуті перебувають фактично у пастці. Зокрема, ЗСУ максимально ускладнили пересування ворога та унеможливили вихід. Тривають обстріли з обох сторін.

Нагадаємо, російські загарбники розпочали мобілізаційні заходи у захопленому Маріуполі Донецької області. Деяких "бюджетників" уже відправили на медкомісії. За даними британської розвідки, за останній рік з Росії втекли ще 1,3 млн громадян. Здебільшого це забезпечені молоді освічені люди, які працюють у прибуткових галузях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2023 22:04