Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Повітряна тривога поширилася на столицю й низку областей: куди рухаються ворожі "шахеди"

У неділю, 31 грудня, російські окупанти запустили по України іранські дрони-камікадзе типу "Шахед". Наразі ворожі безпілотники зафіксовано у низці регіонів. Небезпеку оголошено й для столиці.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

Спершу "шахеди" було зафіксовано у Полтавській та Харківській областях. Вони тримали курс на Полтаву та Охтирку Сумської області. Також ворожі дрони південного сходу рухалися у напрямку Дніпра. Водночас сході Миколаївщини БпЛА летіли у північно-західному напрямку.

мапа тривог

Мапа з сайту alerts.in.ua

Оновлено 20:05

"Шахеди" зафіксовано на півночі Київщини, вони прямують на Захід. На Хмельниччині, Вінниччині, Черкащині, Кіровоградщині ворожі дрони продовжують курс на Захід.

Оновлено 20:00

Військові попередили про застосування балістичного озброєння зі Сходу. Крім того, є загроза застосування авіаційних засобів ураження ворожою тактичною авіацією зі Сходу та Півдня.


Оновлено 19:36

Повітряна тривога охопила столицю й більшість областей. За даними Повітряних сил, "шахеди" на Чернігівщині рухаються у напрямку Києва

На Вінниччині, Одещині, Миколаївщині, Кіровоградщині, Черкащині — курсом на захід.


Оновлено: 19:00

Повітряні сили попередили, що у повітряному просторі України перебувають кілька десятків ворожих ударних дронів. 

"Можливе поширення повітряних тривог за напрямком руху БпЛА! Працює ППО", — йдеться у повідомленні.


Оновлено 18:16

Повітряна тривога поширилася на Чернігівську, Київську, Черкаську та Вінницьку області. Військові закликали не ігнорувати попередження про тривогу та перебувати в укриттях.


Оновлено 17:42

Військові попередили, що "шахеди" тримають курс на Миргород та Кропивницький.


Нагадаємо, 31 грудня війська-країни агресорки ракетами атакували Кіровоградську область. У регіоні зафіксовано пошкодження лінії електропередач та господарчої будівлі.

Також 31 грудня під ворожим  вогнем опинився і Херсон. Внаслідок ворожої атаки загинув підліток, ще одна дитина отримала важкі поранення. Дев'ятирічний хлопець перебуває у край важкому стані у лікарні. У дитини діагностовано черепно-мозкову травму.

Крім того, напередодні Нового року російські загарбники обстріляли ракетами місто Чугуїв Харківської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.12.2023 19:39