Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Рашисти випустили "шахеди": в яких областях загроза ударів

Російські окупанти ввечері 29 грудня випустили по Україні групу іранських дронів-камікадзе типу "Шахед". У низці областей оголошено повітряну тривогу.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

За інформацією військових, група безпілотників ворога прямують з Миколаївщини в напрямку Одещини. 

"Наразі "Шахеди" спостерігаються у Миколаївській області в напрямку Одещини", — йдеться у повідомленні.

О 21:28 Повітряні сили заявили, що БпЛА на межі Одеської та Миколаївської області рухаються в північно-західному напрямку. 

Через кілька хвилин військові попередили про рух "шахедів" у напрямку Вінницької області.

Станом на 21:50 мапа повітряних тривог має такий вигляд:

Мапа: alerts.in.ua

Мапа: alerts.in.ua

Росія почала запускати "шахеди" по Україні з нових місць

За даними британської розвідки, Росія використовує нові місця для запуску ударних БпЛА для обстрілу України. Серед них — район Балаклави у тимчасово окупованому Криму. Припускається, що Росія, ймовірно, розосередить свої можливості запуску БПЛА на кількох локаціях для ускладнення роботи протиповітряної оборони України та для захисту власних сил.

В міноборони Великої Британії вважають, що Росія може використати додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки, змусивши Україну адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем.

Нагадаємо, 29 грудня під час масованої атаки на Україну російські терористи випустили близько 110 ракет різних типів. За словами президента України Володимира Зеленського, "сьогодні Росія била майже всім, що має у своєму арсеналі: "Кинджали", С-300, крилаті ракети, БПЛА. Стратегічні бомбардувальники запускали Х-101/Х-505".

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 21:52