Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Рашисти вночі тероризували Україну дронами: як відпрацювала ППО

Вночі 17 травня війська країни-агресорки випустили по Україні іранські дрони-камікадзе типу "Шахед". Протиповітряна оборона стовідсотково відпрацювала по ворожих цілях.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"У ніч на 17 травня 2024 року ворог атакував 20-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136 із районів Приморсько-Ахтарськ та Курськ — РФ", — йдеться у повідомленні.

За даними військових, в результаті протиповітряного бою збито усі 20 ворожих "шахедів" у межах Харківської, Полтавської, Вінницької, Одеської та Миколаївської областей.

До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію та зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби.

Уночі 17 травня росіяни атакували Україну 20 дронами-камікадзе

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Зауважимо, ввечері 16 травня російські окупанти масовано атакували Харків ударними дронами-камікадзе типу "Шахед". У місті пролунало щонайменше п'ять вибухів.

Нагадаємо, що в ніч на 14 травня російські загарбники також обстрілювали Україну ударними дронами-камікадзе типу "Шахед" та балістичною ракетою. Українські військові знищили всі ворожі безпілотники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.05.2024 08:37