Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Рашисти вночі вдарили ракетою по Кривому Рогу, — ОВА

У ніч на вівторок, 28 листопада, російські загарбники вдарили ракетою по місту Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Як повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак, всі деталі ворожого удару зараз встановлюються. 

Крім того, окупанти з важкої артилерії обстріляли Марганецьку громаду Нікопольського району. Минулося без загиблих та постраждалих. Інформацію щодо збитків, які заподіяли окупанти, уточнюють рятувальники.

На решті території області було спокійно. Без ворожих атак.

Як "нельотна погода" може впливати на обстріли дронами та ракетами

Раніше речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснював, що холод, сильний вітер і погана видимість, які зараз є в Україні, впливають на роботу авіації. Вони також заважають ворогу прицільно бити дронами.

"Якщо сильний вітер, то це може впливати, бо може просто здувати ті безпілотники. Менше це впливає на крилаті ракети. А безпілотник — це фактично літак, який має свої льотні характеристики, потужність, дальність польоту, тому негода впливає", — казав Ігнат.

Водночас він попередив, що різкі перепади температури з "мінусової" на "плюсову" також можуть призвести до обмерзання фюзеляжу літаків. Це ускладнює роботу авіації. Погані погодні умови негативно впливають і на роботу ППО.

"Якщо зенітно-ракетні системи можуть без проблем знищувати літальні апарати, засоби повітряного нападу ворога, тобто крилаті ракети, дрони, то вже для мобільних вогневих груп погана видимість є дуже негативним фактор щодо ефективності їх роботи", — наголошував речник Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, цієї ночі рашисти також атакували Україну "шахедами". Небезпеку оголошували для Вінниччини та Хмельниччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.11.2023 08:27