Фото: ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Вадима Філашкіна

Рашисти вже за 6 км від Мирнограда: скільки цивільних залишилося у місті

Війська країни-агресорки вже впритул наблизилися до міста Мирноград на Донеччині. Там наразі залишаються ще приблизно 20 тисяч цивільних людей.

Про це повідомив виконувач обов’язків Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк в ефірі "Радіо Свобода".

За словами посадовця, рашисти наразі перебувають за шість кілометрів від Мирнограда. Відтак, ситуація довкола міста напружено стабільна. Він закликав місцевих мешканців евакуюватися на більш безпечні території.

"Наразі лінія бойового зіткнення — приблизно за шість кілометрів від міста Мирноград. Люди їдуть, але не так швидко, як хотілося б, як цього потребує ситуація. Насамперед ми намагаємося організувати евакуацію дітей та людей похилого віку, яким важко обслуговувати самих себе. Багато хто виїжджає сам все ж таки. Тому що постійно чутно вибухи, постійно артилерійські обстріли, чутно навіть на околицях громади", — зазначив начальник МВА.

До того ж Третяк зауважив, що станом на 15 серпня у Покровському районі ще лишаються 1672 дитини. Зокрема, у місті Мирноград — 1010 дітей. У містах Українськ та Цукурино загалом — 241 дитина.

"Є люди, які відмовляються будь-що виїжджати… Їх небагато, але бувають такі випадки, коли батьки телефоном кажуть, що діти вже виїхали, а ми з’ясовуємо, що вони ще в громаді знаходяться", — розповів голова МВА.

Виконувач обовʼязків очільника МВА зауважив, що до кінця серпня планується вивезти усіх людей з Мирнограда.

Нагадаємо, через активізацію бойових дій і збільшення активності російських диверсійно-розвідувальних груп на території Сумської області розпочнуть діяти нові обмеження для громадян. Таке рішення ухвалило військове командування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2024 17:40