Фото: росЗМІ

Рашисти збільшили активність піхоти на Півдні, — ЗСУ

Речник Таврійського напрямку Олександр Штупун заявив, що активність російської піхоти на Таврійському напрямку знову зросла. Зокрема, це стосується й Авдіївки, де точаться важкі бої.

Відповідну заяву він зробив в ефірі телемарафону.

"У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія", зокрема, і на Авдіївському напрямку, активність піхоти окупантів знову збільшилася порівняно з попередньою добою. Відбулося 55 бойових зіткнень загалом. Ворог втратив 440 осіб живої сили, більшість з них в районі Авдіївки і Мар'їнки", — сказав Штупун.

Водночас речник зауважив, що натомість активність ворожої авіації зменшилася. Зокрема, за минулу добу було зафіксовано п'ять авіаударів. В ніч на 3 грудня окупанти скидали авіаційні керовані бомби на Донеччину.

Штупун також наголосив, що у районі Мар'їнки та Новомихайлівки тривають бої. Проте заяви окупантів про нібито просування у Мар'їнці не відповідають дійсності.

Нагадаємо, за даними американського Інституту вивчення війни, несприятливі погодні умови продовжують сповільнення бойових дій на фронті в Україні. Однак повністю бойові дії не припиняться.

Крім того, начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що через погіршення погодних умов російська армія біля Авдіївки призупинила штурмові дії. Однак окупанти чекають покращення погоди, щоб знову застосовувати для штурмів важку техніку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 12:38