Фото: росЗМІ

Рашисти змінюють тактику на Бахмутському напрямку: військові повідомили деталі

Російські загарбники на Бахмутському напрямку змінюють свою тактику ведення бойових дій. Йдеться, зокрема, про зміни в особовому складі, який здійснює штурм.

Про це розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ої окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко в ефірі інформаційного телемарафону.

"Бої важкі, тривають цілодобово, тому що гармати не стихають ні вдень, ні вночі. І противник намагається змінювати тактику ведення бойових дій для того, щоб отримати успіх. Але ініціатива повною мірою продовжує залишатись на боці Сил оборони", — сказав він.

За словами Федоренка, на деяких відрізках рашисти намагаються штурмувати переважно мобілізованими або представниками приватної військової компанії типу "Штурм Z", на деяких — професійно підготовленими військовослужбовцями-контрактниками.

"Десь штурмує виключно живою силою за підтримки артилерійських засобів, десь — за підтримки броньованої техніки, легкоброньованої техніки", — зазначив він.

Також, як розповів військовослужбовець, противник достатньо потужно намагається застосовувати безпілотники як цивільного призначення, так і військового, і на деяких ділянках насичення цих засобів достатньо високе і потужне.

"Але і Сили оборони, розуміючи, як діє противник, адекватно й ефективно реагують на ті виклики, і, завдяки нашим міжнародним партнерам та українській нації, в нас з’являються засоби, які допомагають виявляти ворожі БпЛА і, відповідно, їх приземляти", — наголосив Федоренко.

Нагадаємо, Україна може змінити свою стратегію війни із Російською Федерацією, щоб швидше просуватися вперед, звільняючи окуповані території. Українські військові розробляють нові стратегії. За словами президента України Володимира Зеленського, українське командування працює над операціями, які дозволять завдавати несподіваних ударів по РФ. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 02:45