Фото: ілюстративне. Джерело: ДСНС

Рашисти знову вдарили по Одесі балістикою, багато постраждалих

Ввечері 1 травня війська країни-агресорки завдали ракетного удару по Одесі. Понад 10 людей постраждали.

Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

"Ворог атакував Одесу балістичними ракетами", — заявив він.

За словами посадовця, наразі відомо про щонайменше 13 постраждалих. Водночас на місці влучання спалахнула потужна пожежа. Куди саме поцілив ворог поки не відомо.

"Інформація буде доповнюватися", — додав Кіпер.

Окупанти обстріляли Одесу 30 квітня: що відомо

Російські окупанти ввечері 30 квітня вгатили балістичними ракетами по Одесі. Інформація про вибухи у місті з'явилася близько 23:30. Водночас за декілька хвилин до цього у Повітряних силах Збройних сил України попереджали про загрозу застосування противником балістичного озброєння з Півдня. Пізніше військові попередили про ще один пуск ракет в бік Одеси.

Місцева влада заявляла про трьох загиблих та стільки ж поранених.  Також, за інформацією голови Одеської ОВА Олега Кіпера, у місті були зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури.

Шолова Одеси Геннадій Труханов показав наслідки ворожої атаки на Одесу. В результаті російського обстрілу постраждали житлові будинки, вибито вікна та двері.

Згодом речник Повітряних сил Ілля Євлаш заявив, що російська армія обрала зараз за ключову ціль Одесу. Вороги атакували густонаселені райони міста трьома балістичними ракетами "Іскандер-М". 

Нагадаємо, 29 квітня близько 18:29 окупанти вдарили по Одесі балістичною ракетою. Через ворожий обстріл загинули п'ятеро людей та собака. До того ж ще понад 30 людей отримали поранення. Серед них двоє дітей та вагітна жінка.

До того ж внаслідок ворожої атаки по Одесі поранення отримав народний депутат України III—VIII скликань та ректор Національного університету "Одеська юридична академія" Сергій Ківалов, а також загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету з питань навчально-інноваційного розвитку та економічної діяльності Борис Володимирович Васильєв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2024 23:08