Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Рашисти знову запустили дрони по Україні: в яких областях оголошено повітряну тривогу

У суботу, 10 лютого, ввечері російські загарбники атакували Україну ударними донами. Небезпеку оголосили для південних і східних областей.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Зафіксовано запуск ворогом декількох груп ударних БпЛА Shahed із району полігону Чауда (Крим). Під час оголошення повітряної тривоги — прямуйте в укриття", — зазначили українські військові.

Згодом вони уточнили, що під загрозою застосування ударних безпілотників перебувають Херсонська, Миколаївська та Дніпропетровська області. Станом на 21:40 групи дронів перебували на Дніпропетровщині, вони рухалися в північно-східному напрямку.

При цьому українські військові зазначили, що не можна виключати поширення загрози на інші області, якщо дрони будуть продовжувати свій рух над Україною.

Станом на 21:51 мапа повітряних тривог мала такий вигляд.

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

У ніч на 10 лютого росіяни запустили в бік України 31 ударний дрон "Шахед". Дрони запускалися з території тимчасово окупованого Криму та Російської Федерації. Основними напрямками удару були Одеська та Харківська області.

Нагадаємо, що в ніч на 10 лютого російські окупанти тричі атакували Одещину ударними безпілотниками. Внаслідок ворожих ударів постраждало чотири людини. Натомість на Харківщині — семеро загиблих унаслідок удару ворожих дронів, серед них троє дітей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2024 21:54